Nisan 2022 Portföy Durumu

Ufak alımlara devam ediyorum fakat derin bir kuyuya taş atıyormuşum gibi hissediyorum. Yaptığım birikimlere ve yatırımlara rağmen bunun toplama etkisinin hiç olmadığını ya da beklediğimden çok az olduğunu görmek de kötü bir duygu. Dünyadaki gelişmelerin pozitif yönde olmayacağını düşündüğümden en azından bu sene için portföyümde artış beklentim yok, yeter ki özellikle Amerikan borsalarında daha fazla düşüş yaşanmasın. Bu sene yapabileceğim mümkün olduğunca yatırıma devam edip piyasaların düzelmesini beklemek olacak.

Nisan ayında portföy düşüşe devam ediyor. Hem eurobond tarafında hem de elimdeki Amerikan hisse senedi tarafında bu ayı düşüşle kapadım. Ayrıca kripto piyasası da bu ay tatsız geçti. BTC 39-41 bin bandında inip çıkarken, her düşüş sonrası elimdeki altcoinler daha çok değer kaybetti.

TL Bazında-3.84%
Dolar Bazında*5.08%
Bir önceki aya kıyasla portföydeki değişim

Nisan ayında OTKAR, KCHOL, ENJSA, AKSA temettüleri yanında 3 farklı eurobond kupon faiz geliri elde ettim. Bu yılın nerdeyse her ayında pasif getiri elde ediyorum. Hem temel ihtiyaçlarımı karşılayacak hem de yatırım yapmaya devam edilebilecek ya da uzun vadeli borca girdiğimde onun aylık taksidini ödeyebilecek kadar pasif getiri elde etmek hedefim.

Bu ay elimdeki BIDU hissesinin bir kısmını zararda satarak onun yerine elimde olan hisselere ufak ufak ilave alım yaptım. Bu ay geçen aya göre çok daha fazla işlem yapmışım. Onun dışında sert düşüşünden sonra bir miktar Netflix hissesi aldım. Biraz daha kısa vadede yükseliş yapacak ve bana kar getirecek hisselere de ihtiyacım var ki elimdeki değeri fazla düşen hisselere ilave yapabileyim.

Nisan 2022 Portföy Dağılımı

Herkese mutlu bayramlar diliyorum.

Yorum bırakın

WordPress.com'da Blog Oluşturun.

Yukarı ↑