Mart 2022 Portföy Durumu

Bu ay piyasalarda az işlem yaptım. Portföyü akışına bırakıyorum biraz daha. Fiyat hareketlerine gerçekten takılmıyorum. Aslında uzun vadeli yatırımcı olmak bana bir yandan uygun. Daha erken hisse senedi toplamaya başlasaydım, onları ellemeden uzun yıllar tutabilirdim. Sürekli takip etmeye zaman da bulamadığım için bana en uygunu alıp sonra da unutmak.

Bu ay US900123AL40 kodlu eurobond’dan alım yaptım. Onun dışında yerli hisse senedi yatırımıma ULKER alarak, yabancı hisse senedinde ise BB alarak devam ettim. ULKER’in şu anki fiyatı en son 2019’daki fiyatları ile aynı seviyede. Biraz daha geniş resme bakılınca ULKER iyi performans göstermese de alımlarıma devam ediyorum. Bu alımlarımda, çocukluğumdan beri yediğim olan gofret ve çikolatalarının da payı olsa gerek 🙂 BB’yi ise ufak ufak toplamaya devam ediyorum. Başka hisse senedi alacakken dayanamayıp yine BB aldım. Uzun vadeli düşündüğüm için fiyatının yükselmesini istemiyorum ki toplamaya devam edeyim.

TL bazında+9.30%
Dolar bazında+3.90%
Bir önceki aya kıyasla portföydeki değişim

Portföy eurobond ve hisse senetlerindeki hafif yükseliş ile bu ay hem dolar hem de TL bazında bir önceki aya göre yükselişe geçti. Bu yılın ilk çeyreği için koyduğum finansal hedeflere 79% oranında ulaşabildim. Geçen yıl sonunda hedefin gerçekleşme oranı 90%’dı. Hedeflerimden hala uzağım. Şimdilik elimden geldiğince yatırımlarımı yapıp sonrasında iyi gelişmelerin olmasını beklemek kalıyor. Dünya’daki gelişmeler hakkında yapabileceğim bir şey yok. Her gün kötü bir gelişme oluyor ve bunlar bazen insanı karamsarlığa sürüklüyor. Yarının bile ne getireceğini bilemezken bazen ne gerek var diye düşünüyorsun 10 sene sonrasının planlarını yapmaya. Böyle zamanlarda kendime bu gelişmelerin çoğunun geçici olduğunu, belki bir sene sonra geri dönüp baktığımda çoğunun önemini yitireceğini hatırlatıyorum.

Bu ay kripto para piyasalarını daha fazla takip ettim. Bu ay alım yapacak para ayıramasam da buradaki payımı da yavaş yavaş artırmayı planlıyorum. Kripto paralarda daha fazla risk aldım ve daha fazla kayıplarım oldu ama bunların sonunda bazı konularda kendime ders çıkardığımı ve burada kendime en uygun yatırım stratejisini bulma yolunda ilerleme kaydettiğimi düşünüyorum.

Yorum bırakın

WordPress.com'da Blog Oluşturun.

Yukarı ↑